Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Turnsters in actie op Bondskampioenschappen

Home » Nieuws » Turnsters in actie op Bondskampioenschappen

Eindelijk was het dan zover voor de drie finalisten van Gymnastiekvereniging Animo. Ashley Soares, Roxanne van Soest en Milou Erkelens hadden na een lang voortraject van kwalificaties die felbegeerde finale plaats behaald. Voor het turnen in de 1e divisie is niet alleen talent en inzet vereist, maar ook accommodatie, trainingsuren, ervaren trainers en heel veel doorzettingsvermogen.

Omdat het in Rotterdam ernstig ontbreekt aan accommodatie en trainingsuren is het nog knapper en uitzonderlijker dat deze drie meiden wisten door te dringen tot de finale. Geen medaille kansen maakte het voor de spanning, intentie en motivatie er geen moment minder om. Voor Ashley en Roxanne was dit het eerste Bondskampioenschap, voor Milou als senior zeer ervaren is een debuut in de 1e divisie na jaren 2e divisie een fikse de stap hoger, want het is maar net een trapje onder topsport. Het was dus erg spannend en ze waren allen erg zenuwachtig. In een zelf gekozen gympakje in plaats van het verenigingspak gingen ze van start, al met al heel spannend en ook leuk!

De wedstrijden werden gehouden in Almelo, in een fantastisch mega sportcomplex. Onder luid applaus en veel gejoel werden elke wedstrijd weer alle deelneemsters begroet bij de opmars door het publiek, trainers, jury en organisatie. Dit is heel uitzonderlijk voor de altijd strakke discipline bij het turnen. Iedereen was super trots en enthousiast en er hing een sfeer van collegialiteit en sportiviteit gedurende de hele dag. Iedereen vond het spannend wat lijdt tot voorzichtigheid om geen foutjes te maken tot superprestaties die boven zichzelf uitsteigen. De boventoon was prachtige oefeningen met moeilijke elementen waardoor er regelmatig oe’s en ah‘s van de tribune kwamen.

Ashley Soares begon bij de instappers in de eerste rotatie. Ze heeft zich heel sterk gehouden en hard gevochten voor een goede klassering, helaas had ze teveel schoonheidsfoutjes in de uitvoeringen om tot hoge cijfers te komen. Grote fouten heeft ze niet gemaakt en dat is ook heel knap als je pas 9 jaar bent! Met een 36e plaats en veel ervaring op zak, gaat ze met goede moed het volgende turnseizoen in. Roxanne van Soest startte in de tweede rotatie. Met weer nieuwe elementen en voluit alle risico’s ging er wel wat fout. Op sprong ging het even mis bij de tsukahara. Dit leverde een grote aftrek op van ruim zes punten en dus een flinke daling in de einduitslag. Echter op balk revancheerde ze zich door het hoogste cijfer neer te zetten met een 13.150 punten, wat haar tot een 31e plaats bracht.

Milou Erkelens mocht uitkomen in de derde en laatste ronde. Er werden soms hele moeilijke oefeningen geturnd bij de senioren wat de wedstrijd veel allure gaf. Milou wilde ook graag nieuwe elementen laten zien, maar het lange turnjaar, full­time baan en een heftige roparun hadden toch iets meer tol geëist. Ondanks dat heeft ze hele mooie oefeningen laten zien en alles eruit gehaald wat erin zit. Met wat foutjes en ook nieuwe elementen toch een knappe 27e plaats.

De trainers van Animo zijn heel tevreden en trots op hun turnsters en ook op het thuisfront wat via whatsapp op de hoogte werd gehouden en meeleefde.