Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Turnsters Animo in Finale!

Home » Nieuws » Turnsters Animo in Finale!

Milou Erkelens (senior) en Myrthe van Baardewijk (junior) turnden dit weekend hun finale all round op zaterdag én hun toestelfinale balk op zondag in de ontzettend mooie en grote sporthal te Almelo.

Het was een hele strijd geweest om de Finale van de 2e divisie te bereiken, met veel afvallers over heel Nederland bleven uiteindelijk 38 turnsters over die de Finale mochten turnen. Myrthe en Milou hadden zich als enige van Animo uit de 2e divisie weten te plaatsen. De andere divisiefinales volgen nog, waar Animo deelneemsters heeft in de 4e en 1e divisie. Voor het eerst hebben deze zelfde 2 meiden zich weten te plaatsen voor de toestelfinales. Dat is nog niet eerder in de geschiedenis van Animo gebeurd. En wel beiden voor het onderdeel balk. Milou had ook een reserveplaats op het onderdeel sprong, maar daar kon geen gebruik van gemaakt worden.

Zaterdag was er de ene verrassing na de andere. Alle favoriete turnsters maakte fouten en ook de turnsters van Animo waren niet topfit meer. De piek was al geweest tijdens de halve finale, maar dat deerde niet. Ze stonden er en dat is al een hele prestatie!

Op zondag ging Myrthe als eerste van start. Milou mocht een uur later van start, ook op de evenwichtsbalk. De toestelfinales zijn iets geheel nieuws voor hun dus even aftasten, maar voor deze meiden met ervaring geen probleem. De wedstrijd verliep soepel en snel, ze turnde beide een nette oefening en behaalde ook beide een 5eplaats. Dus Myrthe is de 5e beste balkturnster van Nederland uit de 2e divisie bij de junioren en Milou is de 5e beste balkturnster van Nederland bij de senioren 2e divisie. Een hele knappe prestatie.

Volgende week zijn de Finales van de 4e divisie te Amsterdam. Op 26 mei zijn de Rayonwedstrijden voor de selectie en wedstrijdgroep van Animo in Sporthal Hoogvliet. Op 2 juni zijn de onderlinge wedstrijden en ook op 2 juni de Finale 1e divisie en op 3 juni de toestelfinale 1e divisie voor Pamela Holder.

We hopen op veel toeschouwers tijdens de wedstrijden, want turnen bij Animo doe je met plezier, verantwoord én op niveau!

Note: voormalig Animoturnster en toptalent Eythora Thorsdottir die de overstap gemaakt heeft naar topsport bij ProPatria Zoetermeer heeft deelgenomen aan het jeugd EK te Brussel. Eythora werd 10e en was de beste turnster van Nederland. Ook behaalde ze een toestelfinale op balk en werd daar 8e van europa. Heel Animo is zeer trots op Eythora en haar behaalde prestaties. We wensen haar heel veel succes en volgen haar prestaties op de voet. Op 16 en 17 juni zal ze schitteren in het Ahoy sportpaleis tijdens het NK voor junioren.