Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Eerste wedstrijd van de turncompetitie Rayon Rotterdam Zuid van Start

Home » Nieuws » Eerste wedstrijd van de turncompetitie Rayon Rotterdam Zuid van Start

De wedstrijdgroep van Gymnastiekvereniging Animo kwam afgelopen zaterdag in actie voor het eerst in Rotterdam’s ‘nieuwe’ zaal. Voor trainers en turnsters betekend dit dus eerder opstaan dan normaal en niet meer in de vertrouwde sporthal van de Campus. Echter lieten de meiden zien dat dit geen invloed had op de wedstrijd.

In de 2de ronde kwamen Elif en Camyla als eerste in actie. Beide meiden lieten een mooie brugoefening zien waar ze hard voor getraind hadden. Camyla turnde een mooie balkoefening en turnde voor het eerste de koprol op de balk. Elif heeft laten zien dat zij heel netjes kan turnen, wat beloond is met een 2de plaats.

In de 3de ronde mocht Caitlin aantreden. Ook zij kan heel netjes turnen en liet dit zien door een mooie handstandplof op sprong beloond met een 13,7. Caitlin mocht mede daarom een medaille meenemen voor de 4de plaats.

In de laatste ronde voor Animo kwamen Hiba, Emma, Zahina en Melody in actie. De afgelopen trainingen hebben deze meiden hard gewerkt om sterker te worden en hebben ze ballettraining gehad. Dit was terug te zien in de oefeningen van de meiden. Emma liet de beste sprong zien van haar leeftijdscategorie. Hiba turnde een stabiele en nette wedstrijd en werd beloond met een 3de plaats. Emma viel net buiten de prijzen maar werd heel knap 4de. Zahina en Melody hadden de afgelopen weken heel hard geoefend op de balkoefening en dit was terug te zien door de sierlijkheid. Beide turnde ook een nieuw element, ophurken op de brug, wat helaas mislukte maar geen invloed meer had op de eindscore. Zahina behaalde de 1ste plek en Melody de 2de. Het was een geslaagde wedstrijddag voor zowel de turnster, trainers en de ouders.