Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Animoturnsters naar 1/4 finale 2e Divisie KNGU!

Home » Nieuws » Animoturnsters naar 1/4 finale 2e Divisie KNGU!

Animo heeft zich weer van een goede kant laten zien op turnwedstrijden in het noord Hollandse Wieringerwerf. Dit weekend waren er 4 meiden van de A selectie op het turnpodium van de 2e divisie. Instapper Larissa Vuijk moest erg vroeg opstaan voor deze wedstrijd, maar zette haar beste beentje voor. Het ging niet gemakkelijk, maar ze heeft het toch gered om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Op sprong en vloer ging het prima, maar op brug en balk moeten nog grote stappen vooruit gemaakt worden. Ze werd 25e.

Myrthe en Noor moesten turnen in de middagwedstrijd. Er gaan maar 18 meisjes door dus veel foutjes mag je niet maken. Myrthe wist zelfs de 10e plaats te bezetten en doorstroming ruim af te dwingen. Noor de Korte kreeg het niet voor elkaar om door te stromen. In de avond wedstrijd kwam Milou uit bij de senioren. Voor deze 17 jarige studente toerisme koste 2 kleine foutjes haar een podiumplek, maar ze werd uiteindelijk nog 8e. De volgende wedstrijden voor de 1/4 finales zijn in Twello of in Rotterdam.

Een mooi compliment van de jury voor de turnster en trainsters van Animo dat de gymnastische sprongen goed vooruit waren gegaan. Voor insiders is dat een prachtig compliment voor de club! Maar op het onderdeel brug moeten we harder aan de slag, daar missen we nog power.

Komende zondag in de Budel de laatste ¼ finale, met 2 Animo-deelneemsters Rachel en Naomi. Voorlopig staat de stand op 6 turnsters door, 3 naar de ½ finale in de 1e divisie en 3 naar de ¼ finale in de 2e divisie. Hopelijk komen er daar nog 2 bij volgend weekend!

En over oud Animoturnster Eythora Thorsdottir ook een klein berichtje over haar vorderingen. Vorig weekend in Alphen a/d Rijn kwam ze uit bij de jeugdturnsters in de Eredivisie (hoogste categorie, topsport dus). Zij heeft daar een prachtige wedstrijd geturnd en wist de 2e plaats te bezetten. Eythora heeft inmiddels al wat internationale toernooien geturnd en staat te boek als het komende nieuwe talent voor het Nederlandse turnen. De evenwichtsbalk is haar absolute specialiteit. Je kunt haar in actie zien op you tube. Ook al traint ze tegenwoordig in Zoetermeer, dit in Poortugaal woonachtige talent is de moeite waard te volgen. Dat doet Animo met al haar turnsters, want we zijn er trots op dat we talent hebben, maar ook hebben mogen opleiden naar hogerop!!!