Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Eerste regiowedstrijden succesvol voor Animo Hoogvliet

Home » Nieuws » Eerste regiowedstrijden succesvol voor Animo Hoogvliet

Januari is altijd een drukke maand voor de selecties van Animo. Er moet namelijk doorstroming naar de landelijke wedstrijden verdiend worden. Dit jaar zijn de regio’s Zuid-Holland Noord en Zuid-Holland Zuid samengevoegd wat heeft geleidt tot twee volle wedstrijd weekeinden voor Animo.

Zo reisde de A-selectie 10 en 11 januari af naar Amsterdam en de B-selectie naar Oud-Beijerland. Bij de A was het zaterdag de beurt aan Jennifer Holder die in de 3de divisie categorie Senior nivo 5 uitkomt. De doorstromingseisen zijn heel streng vanwege het grote aantal deelnemers in deze categorie. Helaas is het Jennifer ondanks haar goede balkoefening niet gelukt om een plekje bij de beste 20 te bemachtigen. Zaterdag was ook de 4de divisie van de B-selectie aan de beurt. Voor Maaike Klapwijk, Aniek Mostert, Giovanna Jansen en Roxanne de Jong was het de eerste regiowedstrijd. Alle vier hebben ze een goede wedstrijd gedraaid maar zijn helaas niet door, maar wel een goede wedstrijdervaring rijker. Lisa van Leeuwen en Iris van Keulen kennen het klappen van de zweep in deze wedstrijden. Beide turnden ze een goede wedstrijd. Maar de concurrentie in de derde ronde (hun groep was verdeeld over 2 rondes) was zeer sterk. Na hun ronde stond Lisa namelijk 7de en Iris 10de. Na de derde ronde is Lisa 17de en Iris 30ste. Er gaan 18 deelneemsters door naar de volgende ronde, wat dus betekent dat Lisa door is naar de ½ finale in Amsterdam, gefeliciteerd! 31 januari zullen de overige meiden van de B in Oud Beijerland en Amsterdam hun regiowedstrijden turnen.

Zondag mochten de meiden van 1ste en 2de divisie hun wedstrijden turnen in Amsterdam. s’Ochtends waren de instappers van de 2de divisie, Sya Hilling, Naomi van Genderen, Rachel Rowe en Dyanne Vonk samen met 1ste divisie Jeugd en 2de divisie Junior turnsters Josephine en Robin Geever aan de beurt. Voor de instappers was het weer een hele ervaring in zo’n mooie wedstrijdhal. Rachel liet voor het eerst een overslag over de pegasus zien wat haar nu een mooi cijfer opleverde. Ook Naomi liet zien dat ze na de Bosan weer erg vooruit was gegaan. Ondanks dat de oefeningen van Sya en Dyanne nog niet compleet zijn was deze wedstrijd weer een mooi test moment. Josephine en Robin turnen beide een goede wedstrijd, Josephine mocht de medaille voor de tweede plaats mee naar huis nemen. Robin liet een stabiele en sterke vloer zien en dat betaalde zicht dan ook uit met een ruime 8.

In ronde 2 was het de beurt aan Pamela Holder, pupil 1 in de 1ste divisie, Taylor Uiterloo en Sanne Oskam beide instap 1ste divisie en Robin van Eijk en Myrthe van Baardewijk die dit jaar 1stejaars jeugd zijn in de 2de divisie. Pamela heeft haar titel van regiokampioen instap Zuid-Holland Zuid ingeruild voor de titel regiokampioen pupil 1 Zuid-Holland. De andere vier dames turnde een goede wedstrijd maar konden ook goed zien dat er nog hard getraind moet worden.

In de laatste ronde mochten senior 2de divisie Milou Erkelens en pupil 2 in de 2de divisie Noor de Korte hun oefeningen turnen. Noor begon op brug gelijk met strakke oefening en zette een 8.3 neer. Milou lande haar salto’s op de balk en sloot af met een mooie tsukahara gehoekt. In deze ronde kwam ook voormalig Animo A-selectie turnster Eythora Thorsdottir uit in de Talentendivisie pupil 2 voor Pro Patria. Dat de stap naar topsport een goede is geweest voor haar bleek wel uit het feit dat ze regiokampioene werd haar categorie.
Alle meiden zijn doorgestroomd dus er wordt al weer hard getraind voor de volgende wedstrijden. Deze zijn in maart en de datum hangt af van de plaatsing. 31 januari vindt Animo’s Prima Vista wedstrijd plaats in sporthal Hoogvliet, iedereen is van harte welkom om te komen kijken.