Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Wedstrijdverslag Jongtalent wedstrijd

Home » Nieuws » Wedstrijdverslag Jongtalent wedstrijd

Zaterdag 7 maart was de 2e wedstrijd voor de jongtalent selectie.  Dit was de 2e wedstrijd in een reeks van 3. Hiervan zullen uiteindelijk de beste 2 tellen voor de einduitslag.  De meisjes van Animo kwamen uit in niveau 10.

De wedstrijd werd gehouden in de permanente turnhal in Lekkerkerk. We waren te gast bij KDO –Lekkerkerk.
Ondanks de uitwedstrijd waren er veel ouders en familieleden komen kijken naar de prestaties van deze jonge talentjes van 7 en 8 jaar. Voor de deelneemsters dus veel applaus voor de nu al moeilijke trucjes die ze zich hebben eigen gemaakt.  Ook de trainsters waren trots op Thirsa, Larissa, Daphne, Vanity en Ronize. Juf Désirée was speciaal meegegaan om te helpen en om foto’s te maken.

Vooral de goede vooruitgang in hun zelfstandigheid, de netheid, het onthouden van de oefening én de uitvoering was zichtbaar verbeterd. Als turnster moet je allerlei trucjes maken, maar het moet er ook nog elegant uitzien net alsof het geen moeite kost. Nou, das best erg moeilijk.  En de meiden  deden het fantastisch. Thirsa Piergoelan wist zelfs naar de 8e plek te stijgen. Dat beloofd nog wat voor de 3e en laatste wedstrijd op 16 mei in Barendrecht.
Wat we ook even moeten vertellen is: Dat Ronize een hele mooi paardspong heeft laten zien, Larissa Vuijk een hele mooie arabier flic-flac kaats, Daphne dapper naar de hoge ligger is gesprongen tijdens de wedstrijdoefening, Vanity hele mooie spagaatsprongen kan maken en Thirsa een echte allrounder is.
Elementen die veel beter gingen waren: handstanden, spagaten, overslagen op vloer . Er moet extra geoefend worden op: ophurken, overspreiden, koprol óp de balk. Ze gaan dinsdag weer hard trainen om alles nog beter onder de knie te krijgen. Wil je hun eigen verslag lezen van de wedstrijd. Kijk dan komende weken nog eens op de site!!!

Zaterdag 14 maart en 21 maart zijn er ook wedstrijden van de A selectie, dus niet vergeten in het gastenboek te kijken en op de site voor het wedstrijdverslag!

Ook de B selectie heeft wedstrijden. O. a helemaal in Reusel. Dus opletten hoor!