Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Eythora Thorsdottir op WK turnen te Glasgow

Home » Nieuws » Eythora Thorsdottir op WK turnen te Glasgow

Eythora Thorsdottir

Zoals bekend hou ik jullie met regelmaat op de hoogte van de sportieve prestaties van onze Poortugaalse turntopper Eythora Thordottir. Op dit moment is zij actief bij de deelname aan het Wereld kampioenschap turnen in Glasgow.

Eethora turnt momenteel voor Pax Hoofddorp. Ooit turnde ze bij Animo toen zij als klein meisje door juf Nathalie werd aangeraden eens bij het turnen te gaan kijken. Daarom volgen, steunen en supporteren we Eythora waar we kunnen!

Het kan niemand ontgaan zijn dat het Nederlandse dames team een historische prestatie heeft geleverd tijdens de kwalificatie voor landen team. Eythora kwam voor dit team op alle 4 de toestellen uit. Het team is als 8e geëindigd en heeft daarmee geplaatst voor de Olympische spelen 2016 in Rio de Janeiro in Brazilië. Alleen bekend is dat nederland een team mag afvaardigen of Eythora ook in dat team mag deelnemen zal komend jaar blijken.
Voorlopig is het WK net begonnen en is het voor Eythora nog niet klaar. Er staat nog heel wat op het programma. Zo heeft ze zich zeker geplaatst voor een toestelfinale balk. Voor de meerkamp wedstrijd gaan er slechts 24 deelneemsters door. Eythora zal moeten nagelbijten, want zij is 1e reserve en afhankelijk of er iemand gaat uitvallen.
Vandaag zijn de mannen aan de beurt voor hun kwalificatie en dan zullen we zien of het turnfeest compleet is!!!
Turnminnend nederland zit deze week in ieder geval aan de buis gekluisterd van telefoon, ipad tot tv.
Helaas was er geen live uitzending met Hans van Zetten, want die was zeker uit z’n stoel gesprongen voor deze mooie turnprestaties :0)
met Sportieve groet,
Larissa Sträter
nog wat linken naar uitslagen lijsten of de Federation International du Gymnastiek
hier zijn ook live beelden te volgen en worden de uitslagen nauwgezet bijgehouden.
de KNGU:

https://www.facebook.com/Eythora-Thorsdottir-Fanpage-135725913241026/

laatste is facebook fanpage van Eythora met mooie foto’s.