Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Milou Erkelens naar NK teams

Home » Nieuws » Milou Erkelens naar NK teams

In Waspik werden dit weekend de plaatsingswedstrijden gehouden voor de Nederlandse teamwedstrijden turnen dames. Alle verenigingen met goede zin na de prachtige resultaten van de Nederlandse teams bij het WK turnen.

GV Animo is een kleine vereniging op turngebied en heeft geen uitgebreide turnhal met veel trainingsuren en kan zodoende zelden een team samenstellen. Wel hebben we hele goede individuele turnsters zoals onze senior turnsters Pamela Holder en Milou Erkelens. Milou komt uit in de 1e divisie (soort Jupiler Leage van het turnen) en Pamela Holder in de 2e divisie (soort Topklasse). Al jaren turnt Milou met succes met andere verenigingen mee als gastturnster om teams van KDO Lekkerkerk of KDO Hellevoetsluis te versterken.

Vanwege de hoge eisen in de 1e divisie zijn er weinig clubs in Nederland die het voor elkaar krijgen om een team samen te stellen. Ditmaal een super mix-team: Milou Erkelens (GV Animo), Eline Starink (KDO hellevoetsluis), Lisanne Slingerland en Meie Naaktgeboren (KDO Lekkerkerk), Valerie van Dam (SV DOTO Bergschenhoek). Het team heeft een prachtige prestatie neergezet en de 3e plaats behaald. Daarmee hebben ze deelname afgedwongen voor het NK teams op 21 en 22 november in Prinsenbeek!

Helaas was het team met Pamela Holder net niet sterk genoeg en behaalde met een 7e plaats geen plek in de finale. Pamela vond de eerste wedstrijd na een hele lange tijd wel erg leuk. We kennen weinig van deze teamwedstrijden dus ze zijn wel extra speciaal om aan deel te nemen.

Komende weekenden staan nu in het teken van turnwedstrijden. Zo is er 14 nov de Rayon wedstrijd in de Campus, de onderlinge wedstrijden van Animo op 21 nov in de Campus, tegelijk met het NK teams in prinsenbeek en een week later de eerste districtswedstrijden en de Barendrecht Cup in de Enk te Rotterdam.