Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

1e Rayonwedstrijd 2015

Home » Nieuws » 1e Rayonwedstrijd 2015

Zaterdag 14 november werden in de Campus Hoogvliet de 1e Rayon wedstrijden gehouden van Rotterdam Zuid. GV Animo had de organisatie van deze wedstrijd. Dit jaar voor het eerst ondersteund door enkele sponsoren om de kosten te drukken van de organisatie. Met dank aan Jumbo Zalmplaat, bloemist Helleborus, fam Jansen, Desiree Vuijk en vele vrijwilligers werd het een geslaagde dag, met de complementen van jury en trainers voor de goede verzorging.

Dan de wedstrijd: Phileine Jansen en Angelina Dees zijn de jongste van de Animo groep (categorie instap). Het belangrijkste, alle oefeningen onthouden, hebben ze prima gedaan! Voor Phileine uit Spijkenisse haar eerste wedstrijd voor Animo en haar 2e wedstrijd ooit, een prima start van haar turn carrière. De Hoogvlietse Angelina met ietsjes meer ervaring ging voor de arabier flikflak op vloer en de streksalto op sprong. Ook helemaal gelukt! Met een 11e en 7e plek een prima voorbereiding voor het seizoen dat start in januari.

In ronde 2 namen Racelle Wolters, Dana Luijten en Fiorella van der Steen deel namens Animo’s wedstrijdgroep. Zij starten hun wedstrijd prima, met wat aandacht punten zoals bij iedereen in het voorseizoen. Demi Verbeek (pupil 2 N3) haalde voor het eerst de kiep op de brug. Helaas teveel foutjes op de balk maar daar tegenover een nette oefening op de vloer. In deze ronde trad ook Marit Mostert aan (junior supplement E). Na een breuk in haar voorvoet weer terug en even wennen. Demi behaalde een 9e plaats in haar categorie en Marit een 6e plaats.

In de 3e en laatste ronde helaas uitvallers door blessures. Shakina Dojomarto en Roxanne van Soest wel gestart lieten voor het eerst hun jeugd 2 keuze programma zien. De altijd lastige en spannende switch, maar prima mentaliteit! Collega turnster Esmee Breddels turnde bij de Junioren met enkele aanpassingen in het programma en die reuzendraai is nu eindelijk gelukt. Alle drie een gouden medaille in hun categorie.

Bij de senioren alleen de turnster van supplement D. Natalja Kersten en Laura Moret verrasten zichzelf soms. Prima instelling en doorzettingsvermogen wat werd beloond met een respectievelijk 2e en 1e plaats. Milou Erkelens en Pamela Holder kwamen vorige week al in actie en Milou Erkelens komend weekend bij de finale NK Teams. Even geen extra belasting voor haar dus. Ze waren nu goeie assistent coaches.

Op 28 en 29 nov komt iedereen weer in actie op de Barendrecht Cup.