Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Pamela en Josephine naar NK turnen

Home » Nieuws » Pamela en Josephine naar NK turnen

A-selectie turnsters Pamela Holder en Josephine Geever hebben zich geplaatst voor het Bondskampioenschap turnen in de 1e divisie! Zondagochtend 18 april moesten ze in het verre Twello turnen. Pamela in de vroege ochtend bij de pupillen 2 al om 9.00 uur en Josephine moest aan het einde van de middag bij de jeugdturnsters. Het was zeker geen makkie dit keer. Er moest op niveau geturnd worden en geen grote fouten gemaakt worden, want er moesten veel meiden afvallen.

Pamela turnde een stabiele wedstrijd en wist de 6e plaats te behalen. Een hele goede uitgangspositie dus voor de finale. Op de brug mist ze erg haar los om tot handstand en ze kan nog geen reus, dus daar moet er nog wat extra werk verricht worden, maar er was weer vooruitgang! Op de tribune zat haar schooljuffrouw die wel erg benieuwd was naar de prestaties van Pam. Een goede reden om nog een beetje extra haar best te doen. Erg lief dat de juf zo ver weg en zo vroeg op toch mee ging!

Josephine wist de 11e plaats te worden. Ze liet nog wat puntjes liggen op vloer en brug. Die handstand ½ draai op brug maar gauw leren en die tsukahara hoek wedstrijdklaar krijgen. Dan zit een plaatsje in de top 10 er misschien wel in op het NK. Jos had maarliefst 3 trainers om zich heen. Nanda en Desiree waren de hele dag aanwezig, maar ook Kris had de autorit naar Twello gemaakt om Jos te begeleiden. Dat moet een leuke gezellige wedstrijd geweest zijn!

De laatste die nog een finaleplaats kan halen is Milou. Voor haar is er nog de ½ finale 2e divisie in Terneuzen.

Ook voormalig Animo-turnsters Eythora Thorsdottir turnde in Twello, maar dan op het allerhoogste niveau, namelijk de Eredivisie. Eythora komt uit voor ProPatria  en wist een 6e plaats te bemachtigen bij de jeugdturnsters. Ze heeft een aangepast schoolprogramma en traint 2 x per dag. Ze maakt veel progressie! Op you tube staan een aantal filmpjes van haar. Haar specialiteit is balk! Cynthia Streijl, ook een voormalig Animo turnster turnt tegenwoordig bij KDO Lekkerkerk. Zij werd in Dalen 27e bij de junioren in divisie 1 en is ook door naar de Finale!