Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Pieterbaas bij Animo

Home » Nieuws » Pieterbaas bij Animo

Wat was het weer spannend… Komen er vandaag ook zwarte pietjes meegymen???

Alle kinderen van Animo en Tivonio (onder de 7 jaar) waren bij de kleuterles uitgenodigd om bij de speciale pietengym mee te komen doen. Er waren 28 kindertjes aanwezig waarvan er sommige zelf ook verkleed waren als zwarte piet! Sommige ouders vonden het zo leuk dat ze bleven kijken.

Er was een speciaal Pietenparcours opgezet voor de kinderen, zoals een wandrek om te oefenen hoe de pieten naar boven moeten klimmen op de daken en over de evenwichtsbalk lopen om te oefenen hoe de pieten over de daken moeten “balanceren”. Natuurlijk hoorde het van de kast afspringen ook erbij én het “pakjes” werpen!

De opblaasbare tumblingbaan was ook opgezet zodat deze nog jonge turners en turnsters konden laten zien wat zij de geleerd hebben tijdens de gymlessen.  Terwijl we druk aan het gymen waren zagen we opeens boven op het dak een paar zwarte pieten verschijnen! Ze konden het niet laten… ze wilde persee ook het pietenparcour doen en kwamen de gymzaal in. Er waren wel 4 pieten die ons gelijk lieten zien hoe goed zij konden gymen! Maar er was één piet, die geen veer op zijn pet had, nou bleek dat ie totaal niet kon gymen! Dus toen hebben alle kinderen effe voorgedaan hoe de piet zonder veer moest gymen! Nou die zal spierpijn gehad hebben…

Het was een geslaagde ochtend. De gymzaal was helemaal versierd met pakjes en ballonnen. Iedereen kreeg ondertussen lekker snoepgoed en wat te drinken. Met aan het einde van het feest ook een cadeautje én echte “pietendiploma”.

En nu hopen dat de pieten de gymles zo gezellig vonden dat ze volgend jaar weer langs komen bij de kleuterles van Animo!!!