Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Taylor Uiterloo naar NK turnen

Home » Nieuws » Taylor Uiterloo naar NK turnen

Animo turnster Taylor Uiterloo heeft zich geplaatst voor het Bondskampioenschap turnen in de 1e divisie!  Zaterdagochtend  moest Taylor in de sporthal te Dalen ( Drente) aantreden om klokslag 9.00 uur. Het werd 2 uur en 10 minuten rijden naar deze halve finale voor het Nederlandse kampioenschap van de KNGU. Dat betekende voor de trainsters Desiree en Daisy heel vroeg opstaan en voor Taylor zelf een overnachting in een hotel in de buurt. Hoe moet je anders fris aan zo’n belangrijke wedstrijd beginnen.

Taylor komt uit bij de pupillen 1 in de eerste divisie, niveau 6. Dat betekent met maar 9 uur trainen per week en geen turnhal dat ze erg hard haar best moet doen. En dat doet ze ook!

Taylor was in een goede bui en had zin in de wedstrijd. Dat was goed te zien bij haar eerste toestel, de vrije oefening. Ze landde met haar overslag salto netjes op haar voeten en behaalde een score van 12.500 punten.  Op het tweede toestel blinkt Taylor uit. Haar overslag met een heel klein pasje en haar torenhoge streksalto werden beloond met een 14.075 punten. Het hoogste cijfer op sprong voor die wedstrijdrotatie! Dan de brug met ongelijke liggers… niet Taylor’s beste toestel, maar ook deze oefening kon niet meer stuk. Taylor turnde voor het eerst de zolendraai in een keer door en maakte daarna netjes haar oefening af.

De tussenstand geeft aan dat ze op een 3e plaats staat in de voorlopige ranglijsten! Maar dan komt nog het laatste toestel, de evenwichtsbalk. Een mooie oefening maar helaas valt ze er één keer af. Deze val koste haar meer dan een punt. Taylor eindigt heel knap op de 11de plaats en heeft zo een startplaats verdient bij die felbegeerde Finale. Daar mag ze zich echt gaan bewijzen, het NK! Dat is wat telt. De finale gaat plaatsvinden op 15 mei te Amsterdam.

De andere 2 turnsters uit de 1e divisie kunnen hun startplaatsen verdienen in Twello in april. En de 2e divisie turnsters hebben eerst nog een plaatsing voor de ½ finale te gaan en dan pas een eventuele plaatsing voor de Finale 2e divisie. Nog een heel traject dus.