Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Jong Talent gescout tijdens scoutingmiddag

Home » Nieuws » Jong Talent gescout tijdens scoutingmiddag

Zaterdag 18 maart had gymnastiek vereniging Animo een scouting voor nieuwe jong getalenteerde meisjes uit 2010 en 2011. En waarom nu juist die leeftijd en alleen meisjes? Animo heeft wel jongens turnen, maar geen selectie helaas, dus is er geen talenttest voor de jongens.

In het turnen werkt men met geboortejaren. Het jaar dat je 16 wordt ben je senior bijvoorbeeld. Het maakt niet uit of dat in februari of november wordt. Voor de kleine ukkepukken is dat het jaar dat je 7 wordt ben je een mini. Dan zijn er wat wedstrijdjes in een kleine setting tegen kinderen van dezelfde leeftijd. Eigenlijk begint het turnen op die leeftijd. Het beste is natuurlijk om vooraf al wat bewegingservaring op te doen als peuter en kleuter, maar instructie en oefeningen komt wat later.

De kleintjes beginnen bij Animo al van 2,5 jaar de grondvormen van bewegen te ontdekken. Voor sommige nu eindelijk de tijd dat ze oud genoeg zijn voor de talententest. Want via de Jongtalentgroep kun je bij de turnselectie komen! En wie wil dat nu niet…

Naar het gymzaaltje aan de Cromme Meth waren veel kinderen gekomen om mee te doen aan de test. Ook waren er turnsters van de Animo turnselectie die hielpen op de verschillende onderdelen en wat voor konden doen als dat nodig was. Er zaten zeker potentiele kandidaten tussen om naar de jong talent selectie te mogen doorstromen. Die krijgen aan het eind van de week een berichtje voor proeftrainingen in de Campus waar de selecties van Animo trainen.